top of page

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΙΣΧΝΕΥΣΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

Οι ανιχνευτές είναι πολύ σημαντικά εξαρτήματα που επηρεάζουν την ποιότητα και την αξιοπιστία του συστήματος συναγερμού. Γι' αυτό το λόγο η κατάλληλη επιλογή τους καθώς και η κατάλληλη εφαρμογή απαιτούν θεωρητική γνώση και εμπειρία. Μπορείτε να χωρίσετε τα προϊόντα αυτής της ομάδας βάσει της ταξινόμησης, η οποία βασίζεται στο διαχωρισμό των λειτουργικών κατηγοριών.

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΥ

H μονάδα συναγερμού MICRA οφείλει την ευελιξία της στην ικανότητά της να συνεργαστεί τόσο με παραδοσιακούς ενσύρματους ανιχνευτές, όσο και ειδικά ασύρματα. Αυτό προσφέρει τη γρήγορη και απλή δημιουργία ενός βασικού συστήματος συναγερμού χωρίς την αναγκαιότητα να τοποθετηθούν καλώδια. Εάν χρειάζεται, το σύστημα μπορεί να επεκταθεί και με λιγότερο συνηθισμένους ανιχνευτές χρησιμοποιώντας τις καλωδιακές εισόδους. Επιπλέον η ενσωματωμένη μονάδα τροφοδοσίας με υποστήριξη για μπαταρία εξασφαλίζει συνεχή προστασία ακόμα και στην περίπτωση διακοπής τροφοδοσίας 230 V ή ακόμα και την λειτουργία του συστήματος με μόνιμη απουσία 230 V. Το σύστημα MICRA είναι ιδανικό για την προστασία μικρών εγκαταστάσεων όπως υπαίθριους πάγκους έμπορων, καταστήματα, γκαράζ ή μικρά εργαστήρια . Ωστόσο, το εύρος εφαρμογής του μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο. Χάρη στη συμπαγή δομή της, η μονάδα εξασφαλίζει την κινητικότητα του συστήματος όποτε χρειάζεται. Αυτό το καθιστά ιδανικό για προσωρινά συστήματα ασφαλείας, π.χ. σε εργοτάξια.

ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

Σε απάντηση στις απαιτήσεις της εγκατάστασης, τις συνθήκες λειτουργίας και την εμφάνιση, η γκάμα προϊόντων της SATEL περιλαμβάνει μια ολόκληρη ποικιλία ανιχνευτών, από μικροσκοπικές συσκευές που τοποθετούνται απευθείας σε ένα παράθυρο ή στο πλαίσιο της πόρτας μέχρι μεγάλους ανιχνευτές εξοπλισμένα με συμπαγή μεταλλικά περιβλήματα τα οποία είναι σε θέση να αντέχουν σημαντικές πιέσεις που ασκούνται όπως, π.χ. το φορτίο ενός αυτοκινήτου. Αυτή η ομάδα των προϊόντων περιλαμβάνει δύο τύπους ανιχνευτών. διαθέτουν υποδοχές <κλέμα> για άμεση σύνδεση καλωδίων και ανιχνευτές που απαιτείται συγκόλληση στα υπάρχουσα καλωδίωση. Προσφέρουμε επίσης ανιχνευτές σε παρόμοιο χρώμα με αυτό του ξύλου, έτσι ώστε να γίνεται σχεδόν αόρατο μετά την εγκατάστασή του.

ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΙ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΣΠΑΣΙΜΑΤΟΣ ΤΖΑΜΙΟΥ

Είναι σχεδιασμένοι να ανιχνεύουν το χαρακτηριστικό ήχο του σπασίματος γυαλιού, γεγονός που τους καθιστά μια τέλεια λύση για την προστασία χώρων με τζάμια. Ένας μόνο ανιχνευτής μπορεί να εξασφαλίσει ένα δωμάτιο με πολλά τζάμια. Οι ανιχνευτές θραύσης τζαμιών της SATEL χρησιμοποιούν την τεχνολογία ανάλυσης μικροεπεξεργαστή δύο συχνοτήτων, χάρη στην οποία δεν αντιδρούν με τυπικές πηγές θορύβου που μπορεί να προβληματίσουν τη λειτουργία των απλούστερων ανιχνευτών.

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΡΑΔΑΣΜΩΝ

Προορίζονται για την ανίχνευση προσπαθειών παραβίασης των μηχανικών προστατευτικών. Χάρη στη δομή της, μπορεί να ανιχνεύσει τη δοκιμή διάρρηξης ακόμη και πριν ο κλέφτης προλάβει να σπάσει τα προστατευτικά. Οι ανιχνευτές κραδασμών της εταιρείας SATEL χρησιμοποιούν τους πιεζοηλεκτρικούς ανιχνευτές με ψηφιακή επεξεργασία του σήματος και έτσι διασφαλίζεται η επαναληψιμότητα των σημάτων και η ανθεκτικότητα στις τυπικές πηγές ψευδών συναγερμών.

ΕΝΕΡΓΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΥΠΕΡΥΘΡΩΝ

Αυτή η συσκευή είναι ένας από τους πιο εξελιγμένους ανιχνευτές περιμετρικής προστασίας. Για την ανίχνευση της εισβολής χρησιμοποιούνται δέσμες υπερύθρων που αποστέλλονται συνεχώς μεταξύ του πομπού και του δέκτη. Λόγω της μεγάλης απόστασης μεταξύ του πομπού και του δέκτη οι ενεργοί ανιχνευτές υπερύθρων μπορούν να χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματική προστασία ακόμη και μεγάλων αιθουσών. Στην περίπτωση των ανιχνευτών που προσφέρονται από την εταιρεία SATEL, η επαρκής προστασία από την επίδραση των ατμοσφαιρικών συνθηκών επιτρέπει την εφαρμογή της συσκευής σε εξωτερικούς χώρους για ανίχνευση ενός δυνητικού εισβολέα που εισέρχεται στην προστατευόμενη περιοχή.

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Οι συσκευές αυτής της ομάδας χρησιμοποιούνται για ανίχνευση ενός εισβολέα που βρίσκεται μέσα στα δωμάτια του προστατευόμενου κτιρίου. Οι πιο γνωστές συσκευές αυτής της ομάδας προϊόντων είναι οι ανιχνευτές κινήσεων που είναι διαθέσιμοι σε πολλά μοντέλα και πολλές εκδοχές. Με σκοπό την ανίχνευση, οι ανιχνευτές κινήσεων του συστήματος συναγερμού μπορεί να ανιχνεύσουν διαφορετικά φυσικά φαινόμενα. Στην πρακτική εγκατάσταση, οι πιο συχνοί είναι οι παθητικοί ανιχνευτές υπέρυθρων που συνδέονται μαζί με τους αισθητήρες μικροκυμάτων με χρήση του φαινομένου Doppler, οι λεγόμενοι διπλοί ανιχνευτές.

ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΥΠΕΡΥΘΡΩΝ (PIR)

Χρησιμοποιούν το φαινόμενο εκπομπής των υπέρυθρων από κάθε αντικείμενο που έχει μία θερμοκρασία διαφορετική από τη θερμοκρασία του απολύτου μηδέν. Η δομή τους χρησιμοποιεί το ειδικό ανιχνευτή ημιαγωγού που σε συνδυασμό με το κατάλληλο οπτικό σύστημα έχει τη δυνατότητα καταγραφής των αλλαγών της έντασης ακτινοβολίας υπέρυθρων σε σχέση με τη θερμοκρασία του φόντου.

bottom of page